Friday, 11 November 2011

saat terakhir :')

assalamualaikum...phewww..penat:( okay,mmg aku nak update lepas SPM..tapi malangnya..nafsu nak menaip tuu membuak buak..hahaha..cuba korang tengok tajuk entry nii..saat terakhir..apa yang terakhir??jeng jeng jeng....
semalam..masa dekat makmal computer,#semalam ada persaraan guru besar,so most of the subjects kiteorang tak belajar...then suddenly amirul cakap,
"kechik,nanti mesti aku rindu kau kan?"
waa serious aku tachink..lagi beberapa hari jee aku nak bersama kawan-2 aku nii..minggu exam tak ada nya nak spent time together sangat,semua akan sebok dengan buku kan??
tadi ada majlis belaian kejayaan sempena SPM n STPM...minta maaf dengan cegu-2 semua..tapi aku boleh nangis masa salam dengan cegu hayati..cegu math aku,bukan sebab aku banyak dosa okay?hihi,tapi sebab dia selalu usik aku dalam kelas,selalu panggil aku "cik leha" walaupun aku tak berapa pandai math,dia tak pernah marah aku..then tiba pula turn minta maaf kat cegu iman..pehh cegu addmath nii..mmg lagi berair ar mata aku nii..aku rasa serbasalah sangat dengan dia,aku tak kuasai subject dia dengan baik..tapi dia bisik kat aku yang dia tahu aku boleh buat paper dia dengan baik..dan aku berharap aku tak akan kecewakan dia lagiii..
after habis majlis,aku pun keluar dari dewan..then aku terserempak dengan umi..orang yang pernah bersahabat dengan aku..dia minta maaf dengan aku,n aku pun sama laa.serious aku rindu dia..yela da dekat 2years kiteorang tak cakap,if diberi peluang aku nak sangat baiki segalanya dengan dia..kiteorang pun hug-2#sweet tak??apa lagiii,nangis laaa kan?#aku mmg hati tisu sayang:)
then ada sesi minta maaf,peluk-peluk dengan kawan-2,minta maaf dengan wani kat atas kerusi,minta maaf dengan mira,min,pqa,faten,nady,yeen,fera,insyi,n sekali lagi nangis bila minta maaf dengan yeen n tiqa..serious dengan yeen nii aku terasa macam ada gap thats why rasa sedih gituuu:(
dah habis nangis-nangis kiteorang pun masuk dewan,susun meja n tampal slip exam..
hari nii hari terakhir kita nak gelak sama-sama,lepas nii masing-masing akn bertempur..dah tak ada masa dahh..aku akan rindu korang...:)
walaupun sedih,tapi aku bahagia bila orang yang aku rindu dapat bercakap dengan aku balik.hari nii kan,macam mengajar aku sebuah erti PERSAHABATAN...susah nak cari SAHABAT macam korang niii...yang ad perangai pelik-2 ..

so dear friends,i wishing all of you all the best :))
may ALLAH bless you:))





Friday, 28 October 2011

menghitung hari :')

assalamualaikum...okay..just a quick update okay...





aku bukan nak menghitung hari nak kawen okay..haha!menghitung hari nak SPM :)so BERKEMUNGKINA besar aku akan stop dari dunia blogging untuk sementara.mungkin ini adalah post aku yang teakhir untuk bulan nii.heyyyy..janganlah berduka lara#bajet ada orang sedih kan?


lepas nii dah tak ada alam persekolahan..tak ada lagi cekgu yang nak nasihat kita.tak ada lagi baju sekolah..perhimpunan pagi-2,tak dengar lagi bunyi wisel kat tapak perhimpunan..cepat je aku nak tinggalkan sekolah tuu..mungkinkah aku akan rindu zaman itu??

mesti rindu nak tanya kat membe-2 "ehh korang dah siap hw.ehh ada hw apa ehh?"soalan lazim kan??
nanti time rehat "nak makan apa hari nii?"
nanti dah nak balik "ehh pergi kelas tak hari nii?"
dah sampai kat gate "byee"


nanti dah masuk matrik,uni,or maybe form6..dah tak ada lagi nak tanya soalan-2 nii kan?serious zaman sekolah nii ajar aku macam-2 benda..terutama erti PERSAHABATAN :')
#tak payah nak touching laa zue :")



okay laa..untuk SPM 'VICTIM' all the best okay..banyak an berdoa dan usaha..kemudian,serahkan lah segalanya kepada yang MAHA ESA.DIA tahu yang terbaik untuk kita :)aku juga nak ucapkan#bajet kasi ucapan dapat anugerah selamat hari raya aidiladha..banyak an berdoa pada hari wukuf nii..sebab doa kita senang dimakbulkan :)
semoga umur aku panjang untuk berkongsi cerita dengan korang..salam sayang :)

Wednesday, 26 October 2011

derita merindu :')

assalamualaikum..wah gila kan?malam nii aku post lagi..haha.serius hati aku macam serabut..okay bukan macam tapi MEMANG serabut :( mana tak nya dengan SPM yang makin hampir..pehhhh elak terjun dari pokok tauge je kan?muahahaha.tajuk entry macam ~!#$%^ kan?haha jiwang kau jah!hamek!actually tadi lepas aku study chemi,aku tergerak nak tengok inbox kat phone aku..since bulan 5 aku tak update inbox aku..serious banyak gila mesej..nasib baik phone aku nii memory besar kan..then baca punya baca..air mata pun mengalir #talk to my hand if nak cakap aku cengeng..air mata aku bhaii..suka hati gua ar,yang penting gua tak susakan lu..cehh!haha.aku baca balik semua mesej Mr.A:)serious rindu saat tuu..satu pun mesej dia aku tak padam.tapi aku padam semua mesej a****d yang aku simpan punya lama...tah may be hati aku kecewa dengan sikap dia kot :)


i rindu u Mr.A..rindu sangat time kita cintancintun dulu-dulu :')i tak tahu if u baca blog i,tapi if u terbaca entry nii..i tak malu nak cakap yang i TERLALU rindukan u..i sayang u macam hari pertama kita kawan..i tak tahu apa yang u rasa kat i sekarang..mungkin u dah lupa semua yang jadi antara kita..tapi i tak nak pun lupa apa yang jadi kat kita..i lega bila u kasitahu yang hati u tak terbuka untuk CINTA..i tahu u tak ready..tapi i tahu apa sebenarnya yang u nak:)i tahu...so kat sini i nak cakap.. i rela undur diri demi kebahagiaan u..i tahu u tunggu 'si dia' yang i tak tahu siapa..sekuat mana pun u tunggu dia..sekuat itu juga laa i tunggu u...persoalkan lah berapa lama i nak tunggu u..tapi i tak akan stop sampai ALLAH temukan i dengan pengganti u..yang sama seperti u..apa yang i nak ada pada u..sebab tuu u istimewa sangat dalam hidup i..tapi segalanya i serahkan pada yang MAHA ESA.mungkin penantian i berakhir malam nii,mungkin esuk,lusa,minggu depan,bulan depan,tahun depan..masa penentu kan??i hope u will find ur true mrs right :)i tetap happy sebab u masih ada dengan i saat i memrlukan u... dan u masih memerlukan i....



khas: muhammadaminuddinazmin

blogger feberet kite :)

assalamualaikum..weeehuuu hujan lagi hujan lagi ...best kan tido?hihi.tapi aku lebih suka nak update belog aku daripada tidur..so sweet kan aku?puiii!haha.actually aku tergerak hati nak update belog bila blogger feberet aku dah buat comeback!cehhh ala ala artis gitu kan?haha kembang semangkuk laa blogger feberet kite tuu kan??cehh..actually dia senior kat sekolah..tapi dia tak kenal kite pun..kite je kenal dia..kite budak hingusan jee..mana dia nak kenal kan?sobs sobs sedih..#sambil lap hingus!puiii selekeh.haha .gurauan semata..may be ada yang tanya apa yg best sangat dengan belog hencek taufik nii..tapi bagi aku belog dia mmg best..belog dia simple jee..tapi kebanyakan kandungannya buat aku ketawa plus senyum sensorang.serius macam orang gila..muahahaha.aku kan,lebih prefer baca belog lelaki daripada perempuan..may be sebab belog perempuan lebih cenderung untuk mereka meluahkan perasaan kan?sama laa macam aku juga..so macam dah common orang putih cakap..so kat sini aku nak senaraikan beberapa blog yang menjadi pilihan hati aku...yang selalu aku stalk..


Blogger Boy :)


Adika Putera # nii mmg belog superduper feberet
hencek taufik #baru buat comeback niii .haha
mas ahmad safwan # baru jee stalk belog nii
Kamal Effendi #baru stalk terus jatuh hati


Blogger Girl


Siti Nurfariha #blog kakak :)
cik wanie#penulisan dia best gila kott


talk to my hand laa kalau kau nak kata aku gatal ke hape..tapi aku just jadi diri aku.aku suka baca blog lelaki daripada permpuan.lagipun blogger lelaki tak ramai kan/kalau aku tak baca,sape lagi nak baca.so bersyukur laa sebab ada aku kan?yeah tepuk tangan untuk diri sendiri..okay laa byeee


#senior taufik.bak upah..kita tolong promote blog nii
muahahaha

Thursday, 20 October 2011

bila perempuan menangis

Pernahkan anda tertanya-tanya kenapa seorang perempuan ...menangis hanya kerana seorang lelaki? Mungkin sebab anda sudah terbiasa dengan auta bahawa perempuan memang suka menangis...

Seorang perempuan takkan menangis dengan mudah, tetapi hanya apabila dia mula menyintai anda, dia mula merendahkan egonya untuk anda semata-mata kerana anda.
... ...
Apabila dia menangis di hadapan anda,
Apabila dia menangis kerana anda,
Pandanglah matanya,
Bolehkan anda rasakan apa yang dia rasa?
Pernahkah anda CUBA untuk memahami apa yang dia rasa?
Fikirkan…
Berbaloikah dia menangis,
Dihadapan anda,
Hanya kerana anda?

Dia menangis bukan kerana dia lemah,
Dia menangis bukan kerana dia kasihan atau simpati,
Dia menangis,
Kerana dia tidak lagi mampu untuk menangis didalam hati,
Kesedihan yang dirasainya menjadi semakin berat untuk disimpan.

Guys,
Cuba ambil masa untuk berfikir,
Jika si dia menangis hanya kerana anda,
Mungkin sudah tiba masanya anda fikir kembali di mana silap anda,
Kerana hanya anda tahu jawapannya.

Fikirkan,
Kerana suatu hari nanti,
Ianya mungkin terlalu lambat untuk menyesal,
Atau terlalu lambat untuk mengucapkan “maafkan saya…”

Guys, kalau seorang perempuan menangis kerana anda, janganlah anda membiarkan dia menangis keseorangan. Beradalah disisi dia, menemani dia, kerana dialah yang akan setia dengan anda sehingga akhir hayat anda.

Guys, kalau seorang perempuan menangis kerana anda, janganlah anda meninggalkan dia selagi dia masih memerlukan anda. Kerana anda akan merosakkan hidup dia.

Guys, jangan pernah mengungkapkan rasa cinta anda kepada seorang perempuan selagi anda belum benar-benar yakin dan sedia untuk bercinta. Kerana anda hanya akan membuatkan si dia menangis dan sengsara...Mudah bagi seorang perempuan untuk berpura-pura melupakan cinta lamanya terutama cinta pertama, tetapi bukan mudah untuk membuang parut dalam jiwanya...




"awak nii kuat kan?"

assalamualaikum..hua aku baru je balik sekolah..ada kelas tambahan ibnu sina..penat :(
hati rindu nak blogging,jari yang tak runcing rindu nak menaip :) actually semalam aku lepak dengan bestie aku,nady..tengah syok-2 berbual,tiba-2..jeng jeng jeng ..haha dia cakap aku kuat :)


nady : zu awak nii kuat kan?lama tak dengar awak cakap pasal *****,awak benci dia?
aku : awak nak kita meratap ke ?kita tak benci dia pun ..benda nii sume pengalaman..
nady : betul laa,kita pun tak nak pikir dah pasal ****
aku : kalau kita ingat dia,awak ingat dia ingat kita ke ?
tah-2 dia dah bahagia dgn orang lain..
cukuplah sekadar kawan,kita tetap sayang dia :)
nady : benda nii semua ada hikmah..yang penting SPM nii..lelaki bila-2
pun boleh cari,SPM?sekali jee


nady,kita tak lah kuat macam yang awak fikir..tapi setiap yang jadi tuu bersebab,tak guna kan nak banyak pikir kan??sayang kat orang yang belum jadi milik kita mmg menyakitkan..tapi buatlah yang terbaik..yakin.yang penting masa depan nii kan ? nady,all the best :)

Sunday, 16 October 2011

saya tak marah ... tapi ...




awak...
saya tak marah pun kita putus..tapi..
saya sedih sebab saya tak mampu nak lupakan awak :(

saya tak marah pun awak tak cintakan saya..tapi..
saya sedih sebab saya MASIH cintakan awak :(

saya tak marah pun sebab kehilangan awak..tapi..
saya sedih setelah saya kehilangan awak :(

saya tak marah pun sebab tak dapat memiliki awak..tapi..
saya sedih bila fikir apa yang akan jadi kat saya :(

saya tak marah awak berlalu pergi..tapi ..
saya sedih sebab saya tak dapat hadapi kenyataan ini :(

saya tak marah kalau awak tak kembali pada saya..tapi ..
saya sedih sebab saya akan terus berharap awak kembali pada saya :(

saya tak marah kalau awak benci saya dan suruh saya lupakan awak tapi...
saya sedih sebab akan SEDIH MERINDUI awak dan terus MENCINTAI awak hingga AKHIRNYA ...




#really hurt right now
regret :(

Friday, 14 October 2011

PART3 10 things about me



post gedik yang terakhir tentang apa yang aku suka




  1. aku suka Mr.A .. #gedik..haha
  2. aku suka makan apa je yang rasa coklat :)
  3. aku suka baca novel cinta yang lelaki sanggup lakukan apa je demi pempuan#kan best kalau baca buku sekolah macam nii :)
  4. aku suka amek gambar..gila snap pic sendiri n benda yang lawa-2 #terpengaruh dengan ADIKA PUTERA :p
  5. aku suka sangat kumpul shawl..#kadang-2 tak pakai pun hihi
  6. aku suka sangat nangis untuk luahkan apa yang aku rasa
  7. aku suka baby#alolo comey comey :)
  8. aku suka cakap dengan kucing aku seolah olah dia paham apa yang aku cakap:)
  9. aku suka cakap cakap cakap cakap haha
  10. aku suka laa habiskan masa aku dengan tenet #internet :)

Saturday, 8 October 2011

PART2 10 things about me




okay,another post gedik,tapi kali nii nak cerita pasal benda yang aku BENCI !!


  1. aku tak suka menunggu !
  2. aku tak suka orang yang cakap belkang,then pura-2 baik dgn manusia yang dia kutuk tuu..#fake gila,jujur kan lebih baik
  3. aku tak suka orang yang suka kasi harapan bagai nak rak pada manusia laen
  4. aku tak suka orang yang rasa diri dia BAGUS ! #cermin diri kau dulu,if tak ada cermin aku boleh belikan
  5. aku tak suka bila aku dah nyenyak tidur,ada orang call
  6. aku tak suka orang paksa aku buat benda yang aku tak suka
  7. aku tak suka pergi tempat yang sesak dengan orang
  8. aku fobia dengan cicak #tahun lepas ada cicak bintik-2 masuk dalam poket baju aku time nak exm addmath :(
  9. aku tak suka orang lain kutuk manusia yg aku sayang walaupun manusia yang aku sayang tuu lukakan hati aku
  10. aku tak suka kena marah ..haha

Friday, 7 October 2011

PART1 10 things about ME :)




okay post gedik nak cerita pasal diri aku yang tak seberapa nii


  1. kat sekolah mirul panggil aku kecik ,#aku memang kecik
  2. aku sangat mudah berubah mood ...
  3. aku suka dengar masalah orang ft nasihat orang #diri sendiri pun tak betul
  4. aku EGO !
  5. aku susah nak sayang orang bhahaha
  6. aku sayang kucing debab aku lebih dari pakwe aku #haha mampos kalau ex aku baca
  7. aku gila shawl,blogging n facebooking
  8. aku ada 2orang adik beradik jeee
  9. aku serasi dengan lelaki yang namanya bermula dari huruf A
  10. aku sensitif walaupun luaran nampak tough #geli siakk